Οδηγίες προς εκπαιδευτές σχετικά με τις εργασίες των εκπαιδευόμενων

Στο άρθρο 10 Αξιολόγηση του νέου κανονισμού λειτουργίας αναφέρεται:

2. Η αξιολόγηση των γνώσεων, ικανοτήτων και δεξιοτήτων των καταρτιζόμενων ανά μάθημα περιλαμβάνει τα ακόλουθα: α) Εξέταση προόδου β) Ατομικές/ομαδικές εργασίες και γ) Τελική εξέταση.

Στο άρθρο 11 Βαθμολόγηση:

1. Η επίδοση των καταρτιζόμενων στην ατομική/ομαδική εργασία καθώς και στην εξέταση αποτελεί τον βαθμό προόδου (Β.Π.) του εξαμήνου στο μάθημα.

2. Η επίδοση των καταρτιζόμενων στην τελική εξέταση αποτελεί τον βαθμό τελικής εξέτασης (Β.Τ.Ε.) του εξαμήνου στο μάθημα.

3. Η τελική βαθμολογία (Τ.Β.) του μαθήματος διαμορφώνεται κατά εξήντα τοις εκατό (60%) από τον βαθμό της τελικής εξέτασης (Β.Τ.Ε.), κατά τριάντα τοις εκατό (30%) από τον βαθμό της εξέτασης προόδου και κατά δέκα τοις εκατό (10%) από τον βαθμό της ατομικής/ομαδικής εργασίας, στρογγυλοποιούμενη στον πλησιέστερο ακέραιο αριθμό.

Σύμφωνα με τα παραπάνω όλοι οι εκπαιδευόμενοι πρέπει να σας παραδώσουν εργασία για κάθε μάθημα την οποία θα βαθμολογήσετε στην κλίμακα 1 έως 10, όποιος δεν παραδώσει εργασία βαθμολογείται με 1.

Η εργασία πρέπει να αναρτηθεί στο eClass εκτός και δεν μπορεί να γίνει αυτό λόγω της φύσης της εργασίας, σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να καταθέσετε μόνο την βαθμολογία που θα αξιολογεί την εργασία. Το καλύτερο εργαλείο του eClass για αυτό τον σκοπό είναι οι «εργασίες» το οποίο πρέπει να φροντίσετε να έχουν οι εκπαιδευόμενοι. Εδώ πρέπει να αναρτήσετε τα θέματα των εργασιών από τα οποία θα επιλέξουν οι εκπαιδευόμενοι.

Η διαχείριση των εργασιών από εσάς απαιτεί να ορίσετε καταληκτική ημερομηνία παράδοσης εργασιών κατά την κρίση σας νωρίτερα όμως από την προτελευταία εβδομάδα μαθημάτων (απώτατο όριο η Παρασκευή 03/06/22). Παρακαλώ να μας ενημερώσετε για την καταληκτική ημερομηνία συμπληρώνοντας την φόρμα. μέχρι 31/3.

Για να δώσουμε ένα επιπλέον κίνητρο για την σύνταξη εργασιών προτείνουμε τη ανάρτηση αξιόλογων εργασιών στο site του ΙΕΚ και στην κατηγορία Εργασίες (θα δημιουργηθεί μόλις υπάρξει υλικό). Θα αναρτηθεί μία εργασία για κάθε μάθημα και κάθε εκπαιδευόμενος δεν θα μπορεί να αναρτήσει δεύτερη εργασία σε άλλο μάθημα. Φροντίστε το κείμενο να είναι σε word (ή plain text) και μια με δυο φωτογραφίες ανάλυσης <= 600 Χ 800. Μπορεί όμως να είναι και ένα PDF αρχείο < 1 ΜΒ.

Με την ευκαιρία σας θυμίζουμε ότι οι εκπαιδευτικές επισκέψεις αναρτώνται στην ενότητα «εκπαιδευτικές επισκέψεις» και κάθε άλλη δραστηριότητα που δεν είναι εκπαιδευτική επίσκεψη στις «Δράσεις».

Η Πρόοδος θα διεξαχθεί την 9η  10η είτε 11η εβδομάδα (από 02/05/22 έως 20/05/22). Για την  διαδικασία ενημέρωσής μας θα σας στείλουμε νέο μήνυμα.

Previous Article
Next Article