Οδηγείες eClass εκπαιδευτών

Το eClass πρέπει να λειτουργήσει αποδοτικά μιας και αυτό είναι το μοναδικό βιβλίο που έχουν στα χέρια τους οι εκπαιδευόμενοί μας. Μόνο εδώ μπορούν να διαβάσουν και να γράψουν και οι περισσότεροι αναγκάζονται να το κάνουν με ένα κινητό όχι και τόσο σύγχρονο. Αυτό πρέπει να μην το ξεχνάμε όταν συντάσσουμε σημειώσεις.

Εάν δεν έχετε λογαριασμό πρέπει να ακολουθήσετε με τα παρακάτω βήματα:

  1. Από την επιλογή εγγραφή επιλέγουμε Αίτηση Νέου Λογαριασμού
  2. Συμπληρώνουμε στην σχετική φόρμα όλα τα πεδία. Συμπληρώστε κάποιους χαρακτήρες στις Σημειώσεις. Στην Κατηγορία δηλώστε την ειδικότητα που κυρίως διδάσκετε. Όταν συνδεθείτε θα μπορέσετε να δηλώσετε και άλλες ειδικότητες (κατηγορίες για το eClass). Μην ξεχάσετε να αντιγράψετε το εμφανιζόμενο κείμενο στο Κωδικό ασφαλείας.
  3. Επιλέγετε Υποβολή Αίτησης.
  4. Αναμένετε έως ότου λάβετε μήνυμα με το user name / password (μετά από 48 ώρες αναμονής επικοινωνήστε με τον διαχειριστή)

Εάν έχετε λογαριασμό από προηγούμενα εξάμηνα πρέπει να ακολουθήσετε με τα παρακάτω βήματα:

  1. Οι παλαιοί κωδικοί ισχύουν, εάν τους ξεχάσατε στείλτε μας email να ορίσουμε νέους.
  2. Τα μαθήματα που είχατε σε προηγούμενα εξάμηνα υπάρχουν στα “ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΕΞΑΜΗΝΑ” και συνεχίζουν να είναι προσβάσιμα στους εκπαιδευόμενους των αντίστοιχων εξαμήνων. Αυτό διευκολύνει τους εκπαιδευόμενους όταν προετοιμάζονται για την πιστοποίηση.

Με την σύνδεση:

  1. Επιλέγετε κατηγορία ΤΡΕΧΩΝ ΕΞΑΜΗΝΟ 202?? και μετά το τμήμα που θέλετε να δημιουργήσετε μάθημα ή μαθήματα. (οι κατηγορίες, αντιστοιχούν στα εξάμηνα, ειδικότητες ή τμήμα εκεί που υπάρχουν 2). Στα παλαιότερα εξάμηνα διατηρούν την πρόσβαση οι εκπαιδευόμενοι εκείνων των εξαμήνων και οι εκπαιδευτές δημιουργοί τους. ΠΡΟΣΟΧΗ! Δεν δημιουργούμε  μάθημα στην γενική κατηγορία ΤΡΕΧΩΝ ΕΞΑΜΗΝΟ
  2. Δίνετε σχετικές οδηγίες στους εκπαιδευόμενους και τους ζητείτε να εγγραφούν στο μάθημά σας. Επιμείνετε στους εκπαιδευόμενους να γράψουν το ονοματεπώνυμό τους σωστά και με κεφαλαία όπως και τον αριθμό μητρώου (υπάρχει στην κατάσταση τμήματος).
  3. Δημοσιεύετε το υλικό που καλύπτει την ύλη τους μαθήματος.
  4. Προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία μηνυμάτων για την επικοινωνία σας με τους εκπαιδευόμενους και να επιμείνετε στην υποβολή εργασιών από τους εκπαιδευόμενους με το “εργαλείο” Εργασίες.
  5. Δώστε στους εκπαιδευόμενους το εργαλείο Εργασίες  για να μπορούν να ανεβάζουν τις εργασίες τους. Δείτε οδηγίες στο τέλος της σελίδας.

Παραπομπές μόνο σε αρχεία pdf, φωτογραφίες ή βίντεο. Μόνο αυτά εμφανίζονται σε όλες τις συσκευές. Αρχεία word excel κτλ απαιτούν εγκατάσταση λογισμικού το οποίο συνήθως δεν υπάρχει είτε δεν «χωράει» στα κινητά των εκπαιδευόμενων.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το περιβάλλον και να αρχίσετε την ανάρτηση ύλης. Όσοι δεν έχουν λογαριασμό μπορούν να εγγραφούν, το ίδιο και οι εκπαιδευόμενοι.

Προσοχή στην δήλωση κατηγορίας ώστε να επιλέγεται η σωστή ειδικότητα προσέχοντας και το διδακτικό εξάμηνο ή το τμήμα όπου υπάρχει δεύτερο.

Από τις 12 π.μ. μέχρι τις 2 μ.μ. το εργαστήριο πληροφορικής (Εργ.2) είναι ανοικτό για όσους εκπαιδευόμενους δεν έχουν τον κατάλληλο εξοπλισμό στην κατοικία τους.

Συνιστάτε στους εκπαιδευτές η χρήση των εργαλείων:

  • Της υπηρεσίας μηνυμάτων για επικοινωνία με τους εκπαιδευόμενους.
  • Των εργασίών όπου οι εκπαιδευόμενου πρέπει να μάθουν να υποβάλλουν υλικό.
  • Για σύντομη αξιολόγηση (τεστ) της εκπαιδευτικής εργασίας συνιστάται η χρήση του Google Forms ή αντίστοιχου λογισμικού.

Οι εκπαιδευόμενοι για κάθε μάθημα έχουν τα εργαλεία:

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι %CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%B10.png

Ο εκπαιδευτής μπορεί να τους παρέχει όποια άλλα εργαλεία κρίνει σκόπιμο για κάθε μάθημα. Για να το κάνει αυτό πρέπει από την επιλογή εργαλεία

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι %CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%B1.png

Να διαθέσει στους εκπαιδευόμενους τα κατάλληλα εργαλεία (το Εργασίες είναι κατάλληλο για να ανεβάζουν τις εργασίες προς βαθμολόγηση) για κάθε μάθημα: