Οι φύλακες Μουσείων στην Πυροσβεστική Υπηρεσία

Οι μαθητές του τμήματος Φύλακες Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων, με την εκπαιδεύτρια Ελένη Τσιμπίδα, επισκέφθηκαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρικάλων, την Παρασκευή 5 Μαΐου. Οι μαθητές ενημερώθηκαν για την αντιμετώπιση επικίνδυνων καταστάσεων που σχετίζονται με τη φωτιά, την πλημμύρα και τον σεισμό, τρεις από τις βασικότερες απειλές τόσο για την πολιτιστική κληρονομιά όσο και για τη ζωή ή τη σωματική ακεραιότητα των ίδιων αλλά και των επισκεπτών, στους χώρους που θα κληθούν να παράσχουν τις υπηρεσίες τους.

Η εκπαίδευση εστίασε στα θέματα της πυρόσβεσης και πυροπροστασίας τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο, με τη χρήση διαφόρων ειδών πυροσβεστήρων ενώ αναλύθηκαν οι ιδιότητες του κάθε ενός είδους αυτών. Στη συνέχεια οι μαθητές έκαναν πρακτική εξάσκηση στη χρήση πυροσβεστήρων στον αύλιο χώρο της Υπηρεσίας. Επιπρόσθετα έγινε επίδειξη του πυροσβεστικού εξοπλισμού και των εγκαταστάσεων της Υπηρεσίας και συζήτηση για το χειρισμό τους σε περίπτωση έκτακτου περιστατικού.

Το τμήμα Φύλακες Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων ευχαριστεί θερμά την Πυροσβεστική Υπηρεσία για τα μέσα και το έμψυχο δυναμικό που διέθεσε, ιδιαιτέρως τον πυρονόμο Ε. Φιλίππου για τις άκρως κατατοπιστικές οδηγίες και την επίλυση σχετικών αποριών και γενικά το Σώμα των Πυροσβεστών που με αυταπάρνηση φροντίζει για την ασφάλεια όλων μας!

Previous Article
Next Article