Τα στελέχη φιλοξενίας στο Gallery Art Hotel

Την Πέμπτη 18-01-2024 η εκπαιδεύτρια Καφφέ Χρυσοβαλάντου και οι καταρτιζόμενοι του τμήματος Στέλεχος Μονάδας Φιλοξενίας Εξαμήνου Α στα πλαίσια του μαθήματος Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Gallery Art Hotel στο Ριζαριό.

Αρχικά, μας υποδέχτηκε η κα Βάσω, υπάλληλος της υποδοχής, η οποία μας μίλησε τόσο για το καθήκοντα της υποδοχής όσο και για το πως πρέπει να φερόμαστε στους πελάτες χωρίς να παραλείψει την σπουδαιότητα της διαχείρισης παραπόνων. Επίσης, μας μίλησε για το πρόγραμμα που χρησιμοποιεί το εν λόγο ξενοδοχείο για να καταχωρεί τις κρατήσεις, αφίξεις και ακυρώσεις των δωματίων.Στην συνέχεια, η κα Βάσω μας οδήγησε στο χώρο του εστιατορίου όπου είχαμε τη τιμή να γνωρίσουμε την κα Χριστίνα, υπεύθυνη του εστιατορίου, η οποία μας εισήγαγε στις βασικές δραστηριότητες του εστιατορίου καθώς και της έννοιας του μπουφέ, ποια είναι η προετοιμασία του και τι πρέπει να περιλαμβάνει. Δεν παρέλειψε βέβαια να μας κάνει μια μίνι παρουσίαση για το πως πρέπει να στήνεται το τραπέζι σε ένα εστιατόριο.

Τέλος, ανεβήκαμε στον πάνω όροφο στον οποίο βρίσκονται τα 25 δωμάτια που διαθέτει το ξενοδοχείο όπου είχαμε τη χαρά να μπούμε σε ένα από αυτά. Εκείνο που μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν το διακριτικό άρωμα η καλαισθησία και η καθαριότητα του δωματίου.Στον πάνω όροφο είχαμε την τύχη να συναντήσουμε το περιβόητο “καρότσι της καμαριέρας” και να παρατηρήσουμε από κοντά όλα τα απαραίτητα αντικείμενα που επιβάλλεται να έχει μαζί της η καμαριέρα κατά την είσοδο της στα δωμάτια.

Ευχαριστούμε θερμά την Διοίκηση και το προσωπικό του ξενοδοχείου Gallery Art Hotel για την υποδοχή και ομιλία που μας επιφύλασσε.

Previous Article
Next Article