Καθαρισμός και σήμανση μονοπατιού από τους Συνοδούς Βουνού

Το τμήμα Συνοδών Βουνού του ΙΕΚ Τρικάλων πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο περιοχή του Ροπωτού την Πέμπτη 25/1/2024. 

Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια του μαθήματος Κίνηση και Ασφάλεια στο Βουνό, με στόχο την εύρεση του παλιού μονοπατιού που οδηγούσε από τον οικισμό του Αγίου Ιωάννη (Ροποτού) προς την Παλαιοκαρυά.

Το μονοπάτι αυτό στο παρελθόν χρησιμοποιούνταν για την πρόσβαση στα χωριά της Παλαιοκαρυάς και περνούσε από το γνωστό τοξωτο πετρινο γεφυρι της Παλικαριάς με τους καταρράκτες.

Οι εκπαιδευόμενοι αφού έκανα αναγνωριστική εξερεύνηση στην περιοχή πριν μια εβδομάδα προχώρησαν στο καθαρισμό του μονοπατιού για μήκος περίπου ένα χιλιόμετρο.

Λόγω της εγκατάλειψης τα τελευταία 30 χρόνια το μονοπάτι είχε κλείσει από πεσμένα κλαδιά και πέτρες το οποία καθορίστηκαν. Παραλληλα έγινε σήμανση ώστε να μπορούν εύκολα οι

επισκέπτες πεζοπόροι να το εντοπίσουν με ασφάλεια. Η ομάδα ολοκλήρωσε τη μισό μήκος της διαδρομής και ελπίζει σύντομα να συνεχίσει και στο υπόλοιπο, ολοκληρώνοντας τον καθαρισμό και τη σήμανση μέχρι το γεφύρι της Παλαιοκαρυάς.

Previous Article
Next Article