Νέος κύκλος επιδοτούμενων πρακτικών

Καλούνται οι καταρτιζόμενοι των δημοσίων και ιδιωτικών ΙΕΚ της χώρας, αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, που πληρούν τις παρπροϋποθέσεις:

  • Επιτυχής ολοκλήρωση της θεωρητικής και εργαστηριακής κατάρτισης του 4ου εξαμήνου.
  • Κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης οι υποψήφιοι καταρτιζόμενοι δε θα πρέπει να συμμετέχουν σε άλλα επιδοτούμενα προγράμματα Π.Α. μέσω ΕΣΠΑ.
  • Μπορεί να επιδοτηθούν όλες Πρακτικές Ασκήσεις που ξεκίνησαν μετά την 1/9/2021.
  • Για την καταβολή της αποζημίωσης απαιτείται η Π. Α. να έχει ολοκληρωθεί έως 30/09/2024.

Οι υποψήφιοι καταρτιζόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν σχετική αίτηση συμπληρώνοντας θετικά το πρώτο πεδίο της δήλωσης “Επιθυμώ να συμμετέχω στο πρόγραμμα της επιδοτούμενης πρακτικής που υλοποιεί το ΙΝΕΔΙΒΙΜ” και να την καταθέσουν στην Σ.Α.Ε.Κ. κατάρτισής τους.

Η προβλεπόμενη βάσει του ισχύοντοςθεσμικού πλαισίου αποζημίωση υλοποίησης Π.Α. καλύπτεται μέσω τουπρογράμματος «Πρακτική Άσκηση Καταρτιζομένων ΙΕΚ» που εντάχθηκεμε κωδικό MIS 5131399 στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και η οποία θα συνεχίσει στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ανθρώπινο Δυναμικό & ΚοινωνικήΣυνοχή» με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από Εθνικούς Πόρους

Το διάστημα υποβολής των αιτήσεων ορίζεται από τη δημοσίευση της παρούσης έως και 29/02/2024.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Οι αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα πρέπει να υποβάλλονται αποκλειστικά εντός της ανωτέρω προκαθορισμένης ημερομηνίας. Εκπρόθεσμες αιτήσεις δε λαμβάνονται υπόψη και απορρίπτονται.

Previous Article
Next Article