ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ

Στο πλαίσιο της αδράνειας στον τουριστικό κλάδο στην εξαιρετικά δύσκολη περίοδο της πανδημίας του κορωνοιού, η Ένωση Ξενοδοχείων Νομού Τρικάλων, με έδρα την πόλη της Καλαμπάκας, με σεβασμό τόσο προς τα μέλη της όσο και προς το ανθρώπινο δυναμικό απασχόλησης,

διοργανώνει, την Τρίτη 19 Ιανουαρίου και ώρα 6:00 μμ,

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ

την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά (live)

από τα τοπικά ΜΜΕ και από το κανάλι YouTube της Ένωσής μας

 Στόχος είναι η καλύτερη δυνατή συνεργασία των ξενοδοχειακών μονάδων με φορείς όπως ο ΟΑΕΔ Καλαμπάκας ο οποίος θα εκπροσωπηθεί από τον Προϊστάμενο κ. Φούσια Παναγιώτη, το Δ.ΙΕΚ Τρικάλων με εκπροσώπηση από τον Διευθυντή κ. Γκιμούσια Προκόπιο και ο Δήμος Μετεώρων με εκπροσώπηση από τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού κ. Λύπα Δημήτριο.

Σκοπός της Ένωσης Ξενοδοχείων είναι η μείωση της ανεργίας μέσω κυρίως τηςανεργίας τριβής καθώς πολλές φορές συμβαίνει  ‘’ο εργοδότης να μη γνωρίζει το διαθέσιμο εργατικό δυναμικό και ο εργαζόμενος να μη γνωρίζει τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας’’.

Ιδιαίτερα σημαντικός είναι ο ρόλος του ΟΑΕΔ Καλαμπάκας, με πρόθεση να συνεργαστεί, ώστε να επιτευχθεί το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Επίσης, καταλυτική είναι η παρουσία του Δ.ΙΕΚ Τρικάλων  καθώς κρίνεται σκόπιμο να γνωρίζει τις ανάγκες που προκύπτουν κλαδικά, ώστε εύλογα και εύστοχα να διαμορφώνει το σωστό σχεδιασμό νέων τμημάτων σπουδαστών.

Αρωγός σε τέτοιες προσπάθειες θεωρούμε ότι πρέπει να είναι ο Δήμος Μετεώρων καθώς η διαχείριση της απασχόλησης, σε σχέση με την εκπαίδευση, αποτελεί ένα από τα πλέον νευραλγικά στοιχεία για την οικονομική ευρωστία ενός Δήμου.

Previous Article
Next Article